Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Johannes Vermeer, Diana en haar nimfen, ca. 1653-1654

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 

 • Titel: Diana en haar nimfen
 • Schilder: Johannes Vermeer
 • Datum: ca. 1653-1654

Over dit schilderij

Diana en haar nimfen is een vroeg werk van de Nederlandse meester Johannes Vermeer, geschilderd rond 1653-1654. Dit mythologische tafereel toont de godin Diana, vergezeld door haar nimfen, in een bosrijke omgeving. Hoewel het schilderij niet de kenmerkende huiselijke scènes van Vermeers latere werk weergeeft, is het nog steeds een getuige van zijn opmerkelijke talent en vaardigheid.

Dit schilderij is gemaakt tijdens de Gouden Eeuw, een periode van grote welvaart en culturele bloei in Nederland. Vermeers keuze voor een mythologisch thema was in die tijd gebruikelijk, aangezien kunstenaars vaak klassieke verhalen en figuren afbeeldden om hun artistieke vaardigheden te demonstreren en te voldoen aan de smaak van hun welvarende klanten.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Op dit schilderij zien we Diana, de Romeinse godin van de jacht, samen met haar nimfen in een bosachtige omgeving. Diana zit op de voorgrond, terwijl haar nimfen om haar heen staan en zitten. Het schilderij is rijk aan kleur en detail, met weelderig groen en zachte, vloeiende stoffen die de figuren omhullen. De afmetingen van het schilderij zijn 98,5 x 105 cm.

Haal dit werk nu zelf in huis

Verrijk uw interieur met een hoogwaardige reproductie van Diana en haar nimfen. Onze reproducties worden vervaardigd met de beste materialen en druktechnieken, zoals canvas, acrylglas en aluminium dibond. Geniet van de prachtige kleuren en details die de magie van Vermeers werk tot leven brengen.

Het kopen van een reproductie van Johannes Vermeer in onze webshop is eenvoudig en veilig. Wij bieden verschillende verzendopties en een soepel retourbeleid, zodat u met vertrouwen kunt winkelen.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van

Laat u verleiden door de schoonheid en het vakmanschap van Vermeers Diana en haar nimfen en haal vandaag nog deze prachtige reproductie in huis.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?