Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Johannes Vermeer, Christus bij Maria en Martha, ca. 1655

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Christus bij Maria en Martha
 • Schilder: Johannes Vermeer
 • Datum: ca. 1655

Over dit schilderij

Christus bij Maria en Martha is een vroeg werk van de beroemde Nederlandse schilder Johannes Vermeer, gecreëerd rond 1655. Dit schilderij illustreert de unieke artistieke stijl en meesterschap van Vermeer, die hem tot een van de meest geliefde kunstenaars uit de Gouden Eeuw heeft gemaakt. Dit bijbelse tafereel weerspiegelt de invloed van de Italiaanse barok en de Vlaamse meesters op Vermeer, waarbij hij een perfecte balans tussen realisme en emotie bereikt.

In de context van Vermeers oeuvre is dit schilderij uniek, aangezien het een van zijn weinige religieuze werken is. Het toont de jonge kunstenaar die zijn eigen stijl en techniek ontwikkelt, en legt de basis voor zijn latere, meer bekende werken. Dit prachtige stuk is niet alleen een getuigenis van Vermeers groei als kunstenaar, maar biedt ook een fascinerend inzicht in het leven en de cultuur van de 17e-eeuwse Nederlandse samenleving.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Het schilderij toont Christus gezeten in een bescheiden interieur, terwijl hij de aandachtige Maria onderwijst, die geknield aan zijn voeten zit. Martha staat op de achtergrond en is bezig met huishoudelijke taken. Vermeer heeft de figuren en hun omgeving met uitzonderlijk realisme en aandacht voor detail geschilderd, met subtiele lichteffecten die de intimiteit en diepte van het tafereel versterken. De afmetingen van dit kunstwerk zijn 38,5 x 32 cm.

Haal dit werk nu zelf in huis

Wilt u dit prachtige meesterwerk van Johannes Vermeer aan uw eigen collectie toevoegen? Onze hoogwaardige reproducties worden gemaakt met de nieuwste druktechnieken en materialen, waaronder canvas, acrylglas en aluminium dibond. Elk detail en elke kleur van het origineel wordt nauwkeurig gereproduceerd, zodat u kunt genieten van de schoonheid van dit meesterwerk in uw eigen huis.

Kopen bij onze webshop is eenvoudig en veilig. Wij bieden diverse verzendopties en een flexibel retourbeleid, zodat u met vertrouwen kunt winkelen.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?