Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Andreas Schelfhout, Duingezicht met de ruïne van kasteel Brederode bij Santpoort, 1844

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Duingezicht met de ruïne van kasteel Brederode bij Santpoort
 • Schilder: Andreas Schelfhout
 • Datum: 1844

“Duingezicht met de ruïne van kasteel Brederode bij Santpoort” is een betoverend schilderij van de 19e-eeuwse Nederlandse landschapsschilder Andreas Schelfhout. Schelfhout, een pionier van de romantische landschapsschilderkunst in Nederland, had een bijzondere interesse in het schilderen van landschappen met historische bouwwerken en dramatische luchten. Dit schilderij, gemaakt in 1844, is daar een prachtig voorbeeld van.

Het werk van Schelfhout kenmerkt zich door zijn verfijnde penseelwerk, de gedetailleerde weergave van het landschap en het gebruik van een subtiel kleurenpalet om diepte en atmosfeer te creëren. Zijn aandacht voor licht- en schaduweffecten draagt bij aan het gevoel van realisme in zijn schilderijen. “Duingezicht met de ruïne van kasteel Brederode bij Santpoort” is hierop geen uitzondering en toont zijn vaardigheid in het weergeven van zowel de natuur als architectuur.

Het schilderij toont een duinlandschap met op de voorgrond de imposante ruïne van kasteel Brederode, gelegen nabij het dorp Santpoort. Het kasteel, dat dateert uit de 13e eeuw, ligt gedeeltelijk verscholen achter zandduinen en wordt omringd door weelderige begroeiing. De lucht is gevuld met dramatische wolken, die de aandacht trekken en het landschap een bijzondere sfeer geven.

Breng de romantiek van dit historische landschap in uw eigen interieur met een hoogwaardige reproductie van “Duingezicht met de ruïne van kasteel Brederode bij Santpoort”, nu verkrijgbaar in onze webshop. Kies uit verschillende materialen zoals canvas, acrylglas of aluminium dibond om het kunstwerk perfect aan te laten sluiten bij uw interieur. Bestel nu en geniet dagelijks van dit indrukwekkende meesterwerk van Andreas Schelfhout.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?