Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Andreas Schelfhout, Een bevroren vaart bij de Maas, 1867

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Andreas Schelfhout, een van de bekendste Nederlandse landschapsschilders uit de 19e eeuw, staat vooral bekend om zijn prachtige winterlandschappen. “Een bevroren vaart bij de Maas” uit 1867 is een uitstekend voorbeeld van zijn meesterschap in het weergeven van de sfeer en het karakter van het Nederlandse landschap tijdens de wintermaanden. Schelfhout, een leerling van landschapsschilder Jan van Ravenswaay, ontwikkelde zijn eigen unieke stijl en werd een pionier op het gebied van romantische landschapsschilderkunst in Nederland.

  Het schilderij “Een bevroren vaart bij de Maas” toont Schelfhouts vermogen om met een verfijnd kleurenpalet en delicaat penseelwerk de subtiele nuances van licht en schaduw vast te leggen. Zijn gedetailleerde schildertechniek en de aandacht voor atmosferische effecten dragen bij aan de overtuigende weergave van de koude winterse omgeving en de levendige activiteiten van de schaatsers op het ijs.

  In het schilderij zien we een bevroren vaart, omgeven door bomen en bebouwing, waarop mensen vrolijk schaatsen en genieten van de winterse dag. Op de voorgrond bevindt zich een groep mensen rondom een vuur, terwijl anderen druk in gesprek zijn of zich bezighouden met hun dagelijkse bezigheden. De compositie is zorgvuldig opgebouwd, waarbij de bomen en bebouwing het oog van de toeschouwer naar de achtergrond leiden, waar de rivier de Maas zich uitstrekt.

  Dit prachtige winterlandschap kunt u nu als hoogwaardige reproductie bestellen op mijnnieuweschilderij.nl. Kies uit verschillende materialen zoals canvas, acrylglas of aluminium dibond om het kunstwerk perfect aan te laten sluiten bij uw interieur. Haal een stukje Nederlandse kunstgeschiedenis in huis en geniet dagelijks van dit meesterwerk van Andreas Schelfhout.

  Dit schilderij is momenteel in het bezit van:

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?