Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Portret van Constantijn Huygens, Jan Lievens, ca. 1628 – ca. 1629

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Portret van Constantijn Huygens
 • Schilder: Jan Lievens
 • Datum: ca. 1628 – ca. 1629

Over dit schilderij

Portret van Constantijn Huygens is een indrukwekkend kunstwerk geschilderd door de getalenteerde Nederlandse kunstenaar Jan Lievens rond 1628-1629. Dit intrigerende portret is een prachtig voorbeeld van de vaardigheden en technieken van Lievens, die in de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst werkte.

Dit schilderij toont het meesterschap van Lievens in het vastleggen van de persoonlijkheid en waardigheid van zijn onderwerp, de beroemde dichter, musicus en diplomaat Constantijn Huygens. Het werk weerspiegelt de verfijning en elegantie van het zeventiende-eeuwse Nederland en toont de nauwgezette aandacht voor detail waar Lievens om bekend stond.

Wat valt er te zien op dit schilderij?

Op het schilderij zien we een portret van Constantijn Huygens, die zelfverzekerd en statig wordt afgebeeld. Zijn gezicht toont een intelligente en doordachte uitdrukking, terwijl zijn houding en kleding zijn status en belang benadrukken. Huygens draagt een modieus zwart kostuum met een witte kraag en manchetten, wat zijn welvarende achtergrond onderstreept. Het subtiele kleurgebruik en de fijne penseelstreken van Lievens zorgen voor een levensechte weergave van Huygens’ gelaatstrekken en textuur van zijn kleding.

Haal dit werk nu zelf in huis

Bent u gefascineerd door de prachtige portretkunst uit de Gouden Eeuw en wilt u een stukje van deze rijke geschiedenis aan uw eigen muur hangen? Koop dan nu online het Portret van Constantijn Huygens bij onze webshop. U kunt het schilderij bestellen op canvas, acrylglas of aluminium dibond en zo de perfecte uitvoering kiezen die past bij uw interieur en smaak. Voeg dit verfijnde en elegante kunstwerk toe aan uw collectie en geniet dagelijks van de meesterlijke technieken van Jan Lievens.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van:

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?