Landschap bij de rivier Senhor de Engenho, Brazilië, Frans Jansz. Post, 1670 – 1680

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Landschap bij de rivier Senhor de Engenho, Brazilië
 • Schilder: Frans Jansz. Post
 • Datum: 1670 – 1680

“Landschap bij de rivier Senhor de Engenho, Brazilië” is een prachtig schilderij van de Nederlandse kunstenaar Frans Jansz. Post uit de periode 1670 – 1680. Post, die bekend staat om zijn landschapsschilderijen van Nederlands-Brazilië, speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de landschapschilderkunst in Nederland. Zijn werken zijn een weerspiegeling van de fascinerende wereld van de Nieuwe Wereld en tonen exotische landschappen die zowel Europese als inheemse invloeden bevatten.

Tijdens zijn verblijf in Brazilië ontwikkelde Post een unieke schilderstijl die gekenmerkt wordt door zijn oog voor detail en zijn vermogen om het tropische landschap op een realistische en sfeervolle manier weer te geven. “Landschap bij de rivier Senhor de Engenho” is een uitstekend voorbeeld van zijn meesterschap in het vastleggen van de weelderige vegetatie en de architectuur van de koloniale nederzettingen in Brazilië.

Het schilderij toont een idyllisch landschap aan de rivier Senhor de Engenho, met een suikerplantage op de voorgrond en een indrukwekkend berglandschap op de achtergrond. Op de oevers van de rivier zijn enkele personen te zien, waaronder arbeiders die bezig zijn met de dagelijkse werkzaamheden op de plantage. De heldere kleuren en de verfijnde penseelvoering geven het schilderij een levendige en realistische uitstraling.

Haal de schoonheid van dit exotische landschap in huis met een reproductie van “Landschap bij de rivier Senhor de Engenho, Brazilië” uit onze webshop. U kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals canvas, acrylglas of aluminium dibond, om het kunstwerk perfect in uw interieur te integreren. Bestel nu en geniet elke dag van dit prachtige meesterwerk dat de exotische landschappen van Brazilië op unieke wijze vastlegt.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?