Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Wassily Kandinsky, Geel rood blauw, 1925

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Wassily Kandinsky, Geel rood blauw, 1925

Geel-Rood-Blauw is gemaakt door Wassily Kandinsky in 1925. De primaire kleuren op het schilderij hebben vierkanten, cirkels en driehoeken en er zijn abstracte vormen in vermengd. Er zijn ook rechte en gebogen zwarte lijnen die door de kleuren en vormen gaan, dit is om diep denken op te wekken bij de persoon die het stuk bekijkt.

Geel-Rood-Blauw kan eigenlijk in tweeën worden gedeeld. De linkerkant heeft rechthoeken, vierkanten en rechte lijnen in heldere kleuren, terwijl de rechterkant donkere kleuren in verschillende abstracte vormen heeft. Deze twee kanten vertonen verschillende invloeden en zijn bedoeld om gevarieerde emoties in de kijker te creëren.

In 1925 gaf Kandinsky de basisontwerpklasse voor beginners en de cursus geavanceerde theorie in het Bauhaus; hij gaf ook schilderlessen en een workshop waarin hij zijn kleurentheorie uitbreidde met nieuwe elementen van de vormpsychologie. De ontwikkeling van zijn werken over formulierenstudie, met name op punten en lijnvormen, leidde tot de publicatie van zijn tweede theoretische boek (Point and Line to Plane) in 1926. Geometrische elementen werden steeds belangrijker in zowel zijn onderwijs als zijn schilderkunst – met name de cirkel, halve cirkel, de hoek, rechte lijnen en curven. Deze periode was intensief productief. Deze vrijheid kenmerkt zich in zijn werken door de behandeling van vlakken rijk aan kleuren en gradaties – zoals in Geel-Rood-Blauw (1925), waar Kandinsky zijn afstand illustreert van het toenmalige constructivisme en suprematisme bewegingen.

Het twee meter brede geel-rood-blauw bestaat uit verschillende hoofdvormen: een verticale gele rechthoek, een schuin rood kruis en een grote donkerblauwe cirkel; een veelvoud van rechte (of bochtige) zwarte lijnen, cirkelbogen, monochromatische cirkels en verspreide, gekleurde damborden dragen bij aan zijn delicate complexiteit. Deze eenvoudige visuele identificatie van vormen en de belangrijkste gekleurde massa’s die op het doek aanwezig zijn, is slechts een eerste benadering van de innerlijke realiteit van het werk, waarvan de waardering diepere observatie vereist – niet alleen van vormen en kleuren die bij het schilderij zijn betrokken, maar hun relatie, hun absolute en relatieve posities op het canvas en hun harmonie.

Geel Rood Blauw is bij ons als olieverfschilderij verkrijgbaar vanaf het formaat 40 X 50, wij adviseren in het geval van een olieverfschilderij wel om een groter formaat te overwegen. Als print komen de details op kleiner formaat wel goed over

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?