Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Wassily Kandinsky, Compositie VII, 1913

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Wassily Kandinsky, Compositie VII, 1913

Qua grootte, hoeveelheid voorbereidend werk, complexiteit van thema’s, subjectieve betrokkenheid en niet in de laatste plaats als een objectieve picturale entiteit moet Compositie VII als het meesterwerk van Kandinsky worden beschouwd. Het is zonder twijfel het hoogtepunt van zijn artistieke prestaties in de periode in München.

Exclusief de schetsen en studies voor Compositie VI (waarvan de elementen van Deluge en Wederopstanding ook in Compositie VII voorkomen) zijn er ongeveer vijftien versies van verwante onderwerpen in verschillende media zoals glasschilderijen, tekeningen, aquarellen, houtsneden en oliën. Deze draaien allemaal om eschatologische thema’s. Alleen voor compositie VII kennen we meer dan dertig tekeningen en aquarellen, waarvan sommige gedetailleerde studies herinneren aan die tekeningen van de oude meesters Caravaggio, Leonardo da Vinci met minieme afbeeldingen van plooien, gebladerte of ledematen van het menselijk lichaam. Er zijn bladen die steevast tot tien keer één enkele gebogen lijn herhalen; anderen tonen schematische contouren van de belangrijkste structurele elementen van de compositie; weer anderen bevatten gedetailleerde plannen voor het voorbereiden van het canvas. Verder zijn er ten minste tien grote studies in olie, waarvan sommige moeilijk te identificeren zijn als behorend bij Samenstelling VII, maar ze zijn ongetwijfeld daaraan gerelateerd door hun inscripties of door hun morfologische feiten.

Op 25 november 1913 merkte Miinter in haar dagboek op dat het doek voor compositie VII na het eten was aangekomen en dat Kandinsky dezelfde avond was begonnen met werken. De volgende ochtend nam ze de eerste foto van het schilderij en ‘s middags de tweede. Haar dagboekaantekening op de 28e noteert dat het schilderij voltooid was. De volgende ochtend nam ze een foto van de definitieve staat.

Compositie VII is bij ons als olieverfschilderij verkrijgbaar vanaf het formaat 40 X 50, wij adviseren in het geval van een olieverfschilderij wel om een groter formaat te overwegen. Als print komen de details op kleiner formaat wel goed over

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?