Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

John William Waterhouse,The lady of Shalott, 1888

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Over dit schilderij

“The lady of Shalott” is een meesterwerk van de Engelse schilder John William Waterhouse, dat een dramatisch moment uit het beroemde verhaal van Tennyson weergeeft. Dit prachtige schilderij uit 1888 is een van de bekendste werken van Waterhouse en toont zijn vaardigheden op hun best. Het is een meeslepende en aangrijpende interpretatie van het verhaal van Tennyson en toont de prachtige en romantische stijl waar Waterhouse om bekend staat.

“The lady of Shalott” toont een vrouw in een boot, omringd door bloemen, terwijl ze op weg is naar haar onvermijdelijke lot. Het schilderij is een symbool van de schoonheid en poëzie die zo kenmerkend zijn voor de romantische kunst. Het kleurenpalet en de compositie van het werk zijn uitgebalanceerd en creëren een meeslepende sfeer.

Wat valt er te zien op dit schilderij

“The lady of Shalott” toont een prachtige vrouw in een boot, gekleed in een witte jurk, met een lange strook stof die uit de boot hangt. De vrouw kijkt naar beneden, terwijl ze zichzelf opgesloten heeft in haar eigen wereld. Op de achtergrond zijn de torens van Camelot te zien. Het schilderij straalt een gevoel van rust en mysterie uit, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van dreiging en angst oproept. Het werk toont het dramatische moment waarop de lady of Shalott haar eigen dood tegemoet gaat.

Haal dit werk nu zelf in huis

Breng een vleugje romantiek en drama in uw huis of kantoor met “The lady of Shalott” van John William Waterhouse. Dit prachtige kunstwerk is beschikbaar als reproductie op canvas, acrylglas of aluminium dibond in onze webshop. Elk materiaal biedt een unieke weergave van dit meesterwerk, waardoor u de schoonheid en het vakmanschap van Waterhouse kunt ervaren.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van:

Bestel vandaag nog online bij mijnnieuweschilderij.nl en voel de emotie en schoonheid van dit meesterwerk van John William Waterhouse in uw eigen huis.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?