Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

John William Waterhouse, Narcissus, 1912

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Over dit schilderij

“Narcissus” is een schilderij van de Engelse kunstenaar John William Waterhouse uit 1912. Het werk is geïnspireerd op de mythe van Narcissus uit de Griekse mythologie. Waterhouse heeft met dit werk een prachtige en dramatische interpretatie van het verhaal gemaakt. Het schilderij is een typisch voorbeeld van de romantische stijl die Waterhouse zo goed beheerste.

“Narcissus” toont de knappe jongeman die verliefd is op zijn eigen spiegelbeeld en er uiteindelijk in verdrinkt. Het schilderij straalt een gevoel van verlangen, schoonheid en tragedie uit. Het kleurenpalet en de compositie van het werk zijn uitgebalanceerd en creëren een meeslepende sfeer.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Het schilderij “Narcissus” toont de jonge man in een bosrijke omgeving, geknield aan de oever van een beek. Hij staart vol liefde en bewondering naar zijn eigen spiegelbeeld in het water. De omgeving is weelderig en romantisch, met bloemen en bladeren die overal te zien zijn. Het schilderij straalt een gevoel van verlangen, schoonheid en tragiek uit, omdat het duidelijk laat zien dat Narcissus uiteindelijk zal verdrinken in zijn eigen obsessie.

Haal dit werk nu zelf in huis

Voeg “Narcissus” toe aan uw kunstcollectie en geniet van de emotie en schoonheid die dit werk uitstraalt. Het schilderij is beschikbaar als reproductie op canvas, acrylglas of aluminium dibond in onze webshop. Elk materiaal biedt een unieke weergave van dit meesterwerk, waardoor u de schoonheid en het vakmanschap van Waterhouse kunt ervaren.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van:

Bestel vandaag nog online bij mijnnieuweschilderij.nl en voel de emotie en schoonheid van dit meesterwerk van John William Waterhouse in uw eigen huis

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?