Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Henri Matisse, Vrouw met een hoed, 1905

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Over dit schilderij

Vrouw met een hoed is een iconisch meesterwerk van de beroemde Franse kunstenaar Henri Matisse, geschilderd in 1905. Dit kleurrijke en expressieve schilderij is een prachtig voorbeeld van Matisse’s revolutionaire benadering van kleur en vorm en toont zijn unieke vermogen om emotie en energie vast te leggen door middel van zijn penseelstreken.

In dit schilderij zien we hoe Matisse de grenzen van de traditionele schilderkunst verlegt en zich als een pionier van het fauvisme ontpopt. Het fauvisme, een kunststroming waarin Matisse een leidende rol speelde, wordt gekenmerkt door het gebruik van felle, bijna onnatuurlijke kleuren en een vereenvoudigde weergave van vormen. Vrouw met een hoed is een treffend voorbeeld van deze stijl en demonstreert Matisse’s talent voor het combineren van kleuren op een gedurfde en harmonieuze manier.

Wat valt er te zien op dit schilderij?

Vrouw met een hoed toont een portret van Matisse’s vrouw, Amélie, gekleed in een stijlvolle hoed en jurk. Haar gezicht wordt omlijst door heldere, contrasterende kleuren die op een gedurfde en expressieve manier zijn aangebracht. De achtergrond van het schilderij bestaat uit krachtige kleurvlakken die de aandacht vestigen op de centrale figuur en haar hoed. De compositie is eenvoudig maar krachtig, en het kleurgebruik geeft het portret een levendige en energieke uitstraling.

Haal dit werk nu zelf in huis

Bent u gefascineerd door de krachtige kleuren en expressieve stijl van Henri Matisse’s Vrouw met een hoed? Haal dit prachtige kunstwerk nu zelf in huis door het online te kopen in onze webshop. Het schilderij is verkrijgbaar op canvas, acrylglas en aluminium dibond, zodat u de perfecte weergave van dit meesterwerk kunt kiezen. Voeg dit fascinerende portret toe aan uw kunstcollectie en laat u elke dag inspireren door Matisse’s unieke stijl en kleurgebruik.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van:

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?