Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Henri Matisse, Notre Dame in het late middaglicht, 1902

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Notre Dame in het late middaglicht
 • Schilder: Henri Matisse
 • Datum: 1902

Over dit schilderij

Notre Dame in het late middaglicht is een prachtig schilderij uit 1902, gemaakt door de beroemde Franse kunstenaar Henri Matisse. Dit werk is een van Matisse’s vroege meesterwerken en toont zijn fascinatie voor licht en kleur. Het schilderij straalt een gevoel van rust en sereniteit uit en is een uitstekend voorbeeld van Matisse’s talent om met eenvoudige penseelstreken een krachtige en ontroerende scène te creëren.

In Notre Dame in het late middaglicht zien we de invloed van het impressionisme op Matisse’s werk. Hij gebruikt een losse schildertechniek en heldere kleuren om de sfeer van een zonovergoten namiddag in Parijs vast te leggen. Het schilderij is een prachtige weergave van het beroemde monument en een bijzonder moment in de geschiedenis van de kunst, waarin Matisse zijn eigen unieke stijl begon te ontwikkelen.

Wat valt er te zien op dit schilderij?

Notre Dame in het late middaglicht toont de majestueuze Notre Dame kathedraal in Parijs, gezien vanaf de oever van de rivier de Seine. Het schilderij is opgebouwd uit levendige kleuren en losse penseelstreken die de indruk geven van een snel geschetste impressie. De warme kleuren van de ondergaande zon worden weerspiegeld in het water van de Seine en op de gevel van de kathedraal, terwijl de silhouetten van bomen en gebouwen op de achtergrond de diepte en sfeer van de scène versterken.

Haal dit werk nu zelf in huis

Bezit nu zelf een reproductie van dit betoverende schilderij van Henri Matisse en breng de magie van Notre Dame in het late middaglicht in uw eigen huis. Koop het schilderij online in onze webshop, waar het verkrijgbaar is op canvas, acrylglas en aluminium dibond. Elk materiaal biedt een unieke en hoogwaardige weergave van dit indrukwekkende kunstwerk. Haal vandaag nog dit tijdloze meesterwerk in huis en laat u inspireren door de schoonheid en sfeer van Matisse’s schilderijen.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?