Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Henri Matisse, Mevrouw Matisse Madras, 1907

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Over dit schilderij

Mevrouw Matisse Madras is een opvallend portret uit 1907, geschilderd door de beroemde Franse kunstenaar Henri Matisse. Dit schilderij toont Matisse’s vrouw, Amélie, gehuld in een levendig Madras-gekleurde omslagdoek. Het werk is een prachtig voorbeeld van Matisse’s kenmerkende stijl en zijn meesterschap in het gebruik van kleur en vorm om emotie en energie over te brengen.

In Mevrouw Matisse Madras zien we hoe Matisse’s schilderkunst zich ontwikkelt richting het fauvisme, een kunststroming waar hij een centrale rol in speelde. Het fauvisme wordt gekenmerkt door het gebruik van felle, bijna onnatuurlijke kleuren en een vereenvoudigde weergave van vormen. Dit schilderij is een vroeg voorbeeld van deze stijl, en het gebruik van kleur is zowel gedurfd als harmonieus.

Wat valt er te zien op dit schilderij?

Mevrouw Matisse Madras toont een portret van Matisse’s vrouw, Amélie, zittend in een stoel met een expressieve en zelfverzekerde houding. Haar gezicht wordt omlijst door de kleurrijke Madras-omslagdoek, die haar schouders en hoofd bedekt. De achtergrond van het schilderij bestaat uit heldere, contrasterende kleuren die de aandacht vestigen op het centrale figuur. De compositie is eenvoudig, maar krachtig, en het kleurgebruik geeft het portret een levendige en energieke uitstraling.

Haal dit werk nu zelf in huis

Bent u gefascineerd door de krachtige kleuren en vormen van Henri Matisse’s Mevrouw Matisse Madras? Haal dit prachtige kunstwerk nu zelf in huis door het online te kopen in onze webshop. Het schilderij is verkrijgbaar op canvas, acrylglas en aluminium dibond, zodat u de perfecte weergave van dit meesterwerk kunt kiezen. Voeg dit fascinerende portret toe aan uw kunstcollectie en laat u elke dag inspireren door Matisse’s unieke stijl en kleurgebruik.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?