Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Henri Matisse, De vrolijkheid van het leven, 1905

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: De vrolijkheid van het leven
 • Schilder: Henri Matisse
 • Datum: 1905

Over dit schilderij

De vrolijkheid van het leven is een iconisch schilderij uit 1905, gemaakt door de beroemde Franse kunstenaar Henri Matisse. Dit kunstwerk is een van de belangrijkste werken uit de Fauvistische periode en heeft een blijvende invloed gehad op de moderne kunst. Matisse’s gebruik van levendige kleuren en gedurfde penseelstreken in dit schilderij markeerde een radicale breuk met de traditionele kunst en opende de deur naar nieuwe vormen van expressie en creativiteit.

De vrolijkheid van het leven is een viering van kleur, vorm en beweging, en toont Matisse’s unieke vermogen om visuele harmonie te creëren uit schijnbaar tegenstrijdige elementen. Het schilderij is een uitnodiging om te genieten van de sensuele en esthetische geneugten van het leven, en om de wereld te zien door de ogen van een kunstenaar die de grenzen van de kunst voortdurend verlegde.

Wat valt er te zien op dit schilderij?

In De vrolijkheid van het leven zien we een idyllisch tafereel met vijf naakte figuren die zich ontspannen in een zonovergoten landschap. Het schilderij is gevuld met levendige kleuren en speelse vormen, waaronder dansende figuren, weelderige planten en een felblauwe zee op de achtergrond. De compositie is zowel dynamisch als harmonieus, met een gevoel van ritme en beweging dat door het hele schilderij stroomt.

Haal dit werk nu zelf in huis

Breng de vreugde en energie van De vrolijkheid van het leven in uw eigen huis door dit meesterwerk van Henri Matisse online te kopen in onze webshop. Het schilderij is verkrijgbaar op canvas, acrylglas en aluminium dibond, zodat u de perfecte weergave van dit iconische kunstwerk kunt kiezen. Ervaar de kracht en schoonheid van Matisse’s kleuren en vormen elke dag, en laat u inspireren door de creativiteit en passie van een van de grootste kunstenaars van de 20e eeuw.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?