Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Gustave Caillebotte, Le Pont De l’Europa, 1876

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

• Titel: Le Pont d’Europa

• Schilder: Gustave Caillebotte

• Datum: 1876

Over dit schilderij

Le Pont d’Europa, geschilderd door Gustave Caillebotte in 1876, is een prachtig en fascinerend werk dat de brug over de spoorlijnen bij het Gare Saint-Lazare in Parijs afbeeldt. Dit schilderij is een perfect voorbeeld van Caillebottes vermogen om de veranderende wereld van het Parijs van de 19e eeuw vast te leggen, met zijn opkomende industriële landschappen en nieuwe technologieën.

Het schilderij is geschilderd in de impressionistische stijl, waarvoor Caillebotte bekend stond. De kunstenaar heeft echter zijn eigen unieke draai aan deze stijl gegeven door zijn aandacht voor detail en scherpe focus op zowel de architectonische elementen van de brug als de mensen die eroverheen lopen. Hierdoor wordt een momentopname van het dagelijks leven in de stad vastgelegd, waarbij de kijker wordt meegenomen naar het hart van het bruisende Parijs.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Op het schilderij is de indrukwekkende ijzeren structuur van de brug te zien, met de spoorlijnen eronder en de stad op de achtergrond. De personages op de brug zijn divers, van elegante dames en heren tot arbeiders, wat een beeld schetst van de sociale dynamiek van die tijd.

Caillebotte maakt gebruik van gedurfde penseelstreken en levendige kleuren om het licht en de schaduwen op de brug en de omliggende gebouwen weer te geven, wat bijdraagt aan het gevoel van beweging en energie in het schilderij. Het perspectief van het schilderij is bijzonder interessant, met de diagonalen van de brug en de spoorlijnen die een gevoel van diepte en ruimte creëren.

Haal dit werk nu zelf in huis

Om dit prachtige kunstwerk zelf in huis te halen, kunt u kiezen voor een reproductie op canvas, acrylglas of aluminium dibond. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en geavanceerde druktechnieken wordt de levendigheid en het detail van het originele schilderij prachtig gereproduceerd.

Het aanschaffen van een reproductie van Gustave Caillebotte is eenvoudig en veilig via onze webshop. Wij bieden verschillende verzendopties en een flexibel retourbeleid om ervoor te zorgen dat u tevreden bent met uw aankoop.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?