Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Gustave Caillebotte, De Parketschavers, 1875

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

• Titel: Parketschavers • Schilder: Gustave Caillebotte • Datum: 1875

Over dit schilderij

Parketschavers, geschilderd door Gustave Caillebotte in 1875, is een prachtig voorbeeld van het realisme dat de kunstenaar in zijn werk heeft gebracht. Caillebotte was een belangrijk lid van de impressionistische beweging en staat bekend om zijn unieke perspectieven en zijn vermogen om de alledaagse scènes van het leven in Parijs vast te leggen.

In dit schilderij toont Caillebotte drie arbeiders die hard werken aan het schaven van een houten parketvloer. Het schilderij is een eerbetoon aan de arbeidersklasse en een afspiegeling van de veranderende sociale en economische omstandigheden in het Parijs van de 19e eeuw. Het werk straalt een gevoel van rust en concentratie uit, waarbij de kunstenaar een momentopname van het leven vastlegt zonder te oordelen of te romantiseren.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Op het schilderij zien we drie mannen die zich inspannen om de parketvloer te schaven. Ze zijn gekleed in werkkleding en gebruiken traditionele gereedschappen om hun taak uit te voeren. De compositie van het schilderij is interessant en evenwichtig, met de nadruk op de diagonalen van de vloer en de lichamen van de arbeiders, waardoor een gevoel van beweging en diepte ontstaat.

De kleuren zijn warm en aards, wat bijdraagt aan het realistische gevoel van het schilderij. De aandacht voor detail, van de houtkrullen op de vloer tot de spieren en het zweet van de arbeiders, is bewonderenswaardig en getuigt van het talent van Caillebotte als schilder.

Haal dit werk nu zelf in huis

U kunt nu een prachtige reproductie van Parketschavers in huis halen, gedrukt op hoogwaardige materialen zoals canvas, acrylglas en aluminium dibond. Deze materialen zorgen ervoor dat de kleuren en details van het originele schilderij op indrukwekkende wijze worden gereproduceerd, zodat u kunt genieten van de schoonheid en het vakmanschap van Caillebottes werk in uw eigen huis.

Het kopen van een reproductie van Gustave Caillebotte is eenvoudig en veilig in onze webshop. We bieden verschillende verzendopties en een flexibel retourbeleid om ervoor te zorgen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?