Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Gezicht op Olinda, Brazilië, Frans Jansz. Post, 1662

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

“Gezicht op Olinda, Brazilië” is een indrukwekkend schilderij van de Nederlandse kunstenaar Frans Jansz. Post uit 1662. Post, die bekend staat om zijn landschapsschilderijen van Nederlands-Brazilië, speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van de landschapschilderkunst in Nederland en was de eerste Europese schilder die een groot deel van zijn carrière in Zuid-Amerika doorbracht. Dit schilderij is een prachtig voorbeeld van zijn unieke stijl en artistieke vaardigheden.

Post was een pionier op het gebied van exotische landschappen en legde met zijn schilderijen de diversiteit en rijkdom van de Nieuwe Wereld vast. In “Gezicht op Olinda, Brazilië” neemt hij de toeschouwer mee naar het tropische landschap van Olinda, een stad die destijds door de Nederlanders werd veroverd. Dit schilderij weerspiegelt niet alleen de esthetische waarde van het landschap, maar ook de historische betekenis van de Nederlandse aanwezigheid in Brazilië.

Het schilderij toont een panoramisch gezicht op de stad Olinda met haar karakteristieke architectuur, weelderige vegetatie en glooiende heuvels. In de voorgrond zien we enkele figuren, zowel Europeanen als inheemse Brazilianen, die het dagelijkse leven in de koloniale stad weergeven. De diepte en het detail in het werk maken dit schilderij tot een fascinerend en verfijnd stuk.

Breng de schoonheid van dit exotische landschap in uw eigen huis met een reproductie van “Gezicht op Olinda, Brazilië” uit onze webshop. U kunt kiezen uit verschillende materialen, zoals canvas, acrylglas of aluminium dibond, om het kunstwerk perfect in uw interieur te integreren. Bestel nu en geniet elke dag van dit prachtige meesterwerk dat de exotische landschappen van Brazilië op unieke wijze vastlegt.

Dit schilderij is momenteel in het bezit van:

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?