Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Gezicht op huizen in Delft, bekend als ‘Het straatje’, Johannes Vermeer, ca. 1658

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Gezicht op huizen in Delft, bekend als ‘Het straatje’
 • Schilder: Johannes Vermeer
 • Datum: ca. 1658

Over dit schilderij

Gezicht op huizen in Delft, beter bekend als ‘Het straatje’, is een meesterwerk van de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. Geschilderd rond 1658, toont dit werk een realistisch en gedetailleerd straatbeeld in Delft, waar Vermeer zijn hele leven woonde en werkte. Het schilderij wordt gekenmerkt door de meesterlijke lichtbehandeling en compositie die kenmerkend zijn voor Vermeers oeuvre.

In het historische kader van de Gouden Eeuw is ‘Het straatje’ een fascinerende weergave van het dagelijks leven in de 17e-eeuwse Nederlandse stad. Het schilderij biedt een zeldzaam inkijkje in de architectuur en levensstijl van de tijd en is een stille getuige van de welvaart en het rijke culturele erfgoed van het land in die periode.

Wat valt er te zien op dit schilderij

In dit schilderij zien we een rustige straat in Delft, waar huizen met karakteristieke rode daken en bakstenen muren zij aan zij staan. Op de voorgrond zien we een stenen stoep, terwijl de blik wordt geleid naar een binnenplaats en een openstaande deur. De weergave van licht en schaduw, samen met de nauwkeurige detaillering van de bakstenen en andere bouwmaterialen, geven het schilderij een gevoel van diepte en realisme. ‘Het straatje’ heeft een afmeting van 54,3 x 44 cm.

Haal dit werk nu zelf in huis

Maak nu een deel van uw interieur van dit prachtige kunstwerk door een hoogwaardige reproductie aan te schaffen. Onze reproducties worden vervaardigd met behulp van de beste materialen en druktechnieken, zodat u kunt kiezen uit canvas, acrylglas of aluminium dibond. Luister naar een van onze tevreden klanten: “De reproductie van ‘Het straatje’ die ik heb gekocht, is verbluffend. Het is net alsof ik een origineel schilderij van Vermeer in mijn woonkamer heb hangen!”

Het kopen van een reproductie van Johannes Vermeer in onze webshop is eenvoudig en veilig. Wij bieden verschillende verzendopties en een soepel retourbeleid, zodat u met vertrouwen kunt winkelen.

Category:
Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?