Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Een schip in volle zee bij vliegende storm, bekend als ‘De windstoot’, Willem van de Velde (II), ca. 1680

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Een schip in volle zee bij vliegende storm, bekend als ‘De windstoot’
 • Schilder: Willem van de Velde (II)
 • Datum: ca. 1680

Over dit schilderij

“De windstoot” is een adembenemend meesterwerk van Willem van de Velde (II), een van de meest getalenteerde Nederlandse marineschilders. Het schilderij, geschilderd rond 1680, is een perfect voorbeeld van de indrukwekkende techniek en het oog voor detail van Van de Velde. In dit werk heeft de kunstenaar de kracht en schoonheid van de zee en de onverschrokkenheid van de bemanning vastgelegd, waardoor het een tijdloos en fascinerend kunstwerk is.

Het schilderij weerspiegelt de grote maritieme traditie van Nederland en het belang van de zeevaart in de Nederlandse geschiedenis. “De windstoot” is niet alleen een eerbetoon aan de ongelooflijke vaardigheden van Willem van de Velde (II), maar ook aan de moed en vastberadenheid van de zeelieden die de woeste zeeën trotseerden.

Wat valt er te zien op dit schilderij

“De windstoot” toont een schip in volle zee bij vliegende storm. De golven beuken tegen het schip, terwijl de bemanning worstelt om het schip onder controle te houden. De donkere lucht en de woeste golven benadrukken de overweldigende kracht van de natuur, en de gedetailleerde weergave van de touwen, zeilen en bemanningsleden getuigt van de uitmuntendheid van Van de Velde als schilder. Het schilderij roept een gevoel van spanning en bewondering op voor de krachtige en onvoorspelbare zee.

Haal dit werk nu zelf in huis

Bent u gefascineerd door de woeste zee en de indrukwekkende maritieme geschiedenis van Nederland? Dan is “De windstoot” het perfecte kunstwerk voor u. Wij bieden reproducties aan op canvas, acrylglas en aluminium dibond, zodat u dit prachtige stukje Nederlandse kunstgeschiedenis in uw eigen huis kunt halen.

Door “De windstoot” te kopen, brengt u niet alleen een stukje Nederlandse geschiedenis in huis, maar ondersteunt u ook het werk van getalenteerde hedendaagse kunstenaars. Maak indruk op uw vrienden en familie met dit meesterwerk en voeg een vleugje maritieme sfeer toe aan uw interieur.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?