Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Een dorp en een oud gebouw in een boomrijk landschap aan een bevroren water, Barend Cornelis Koekkoek, 1845

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Een dorp en een oud gebouw in een boomrijk landschap aan een bevroren water
 • Schilder: Barend Cornelis Koekkoek
 • Datum: 1845

“Een dorp en een oud gebouw in een boomrijk landschap aan een bevroren water” is een prachtig schilderij van de beroemde Nederlandse landschapsschilder Barend Cornelis Koekkoek uit 1845. Koekkoek staat bekend als de ‘prins der landschapsschilders’ vanwege zijn buitengewone talent om landschappen vast te leggen met grote nauwkeurigheid en gevoel voor sfeer. Dit schilderij is een uitstekend voorbeeld van zijn vaardigheid en beheersing van het genre.

Koekkoek had een voorliefde voor het Nederlandse landschap, en dit werk is daarop geen uitzondering. Hij toont hier zijn uitzonderlijke vermogen om de essentie van het landschap vast te leggen en een gevoel van rust en sereniteit op te roepen. De compositie is zorgvuldig opgebouwd en getuigt van een diepgaand begrip van de principes van perspectief en licht.

Het schilderij toont een schilderachtig dorp en een oud gebouw omringd door bomen en een bevroren water. Op de voorgrond zijn enkele dorpelingen te zien die zich over het ijs begeven, wat bijdraagt aan het levendige tafereel. De lucht is gevuld met zachte, winterse wolken die de sfeer van het seizoen perfect weergeven.

Breng de schoonheid van dit meesterwerk van Barend Cornelis Koekkoek in uw eigen huis door het online te kopen in onze webshop. Kies voor een reproductie op canvas, acrylglas of aluminium dibond om perfect aan te sluiten bij uw interieur. Dit kunstwerk zal ongetwijfeld een indrukwekkende aanvulling zijn op uw kunstcollectie en een gespreksonderwerp voor gasten.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?