Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

De verovering van de Royal Prince, Willem van de Velde (II), ca. 1670

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: De verovering van de Royal Prince
 • Schilder: Willem van de Velde (II)
 • Datum: ca. 1670

Over dit schilderij

“De verovering van de Royal Prince” is een indrukwekkend maritiem schilderij van de getalenteerde Nederlandse schilder Willem van de Velde (II). Dit kunstwerk, geschilderd rond 1670, toont de verovering van het Engelse vlaggenschip, de Royal Prince, tijdens de Tocht naar Chatham, een belangrijk moment in de Nederlands-Engelse oorlogen. Met zijn verfijnde penseelstreken en oog voor detail, weet Van de Velde een bijzonder realistisch beeld te scheppen van de zeeslag, waarbij de toeschouwer de spanning en het drama van het moment kan voelen.

Deze meesterlijke voorstelling van een cruciaal moment in de Nederlandse geschiedenis toont het vakmanschap en de technische vaardigheid van Willem van de Velde (II), een van de meest gerespecteerde marineschilders van zijn tijd. Zijn vermogen om de krachtige emoties van de zeeslag vast te leggen en de kijker mee te nemen naar het hart van de actie, maakt dit schilderij een bijzonder waardevol en fascinerend kunstwerk.

Wat valt er te zien op dit schilderij?

Op “De verovering van de Royal Prince” zien we verschillende schepen die betrokken zijn bij de strijd op zee. In het midden van het schilderij bevindt zich het Engelse vlaggenschip, de Royal Prince, omringd door Nederlandse schepen. De chaotische scène wordt gekenmerkt door rook, kanonschoten en zwaaiende vlaggen, terwijl zeelieden zich haasten om hun taken uit te voeren. Van de Velde’s vaardige weergave van de schepen, de golven en de rook zorgt voor een dynamische en meeslepende compositie.

Haal dit werk nu zelf in huis

Breng een stukje Nederlandse maritieme geschiedenis in huis met een prachtige reproductie van “De verovering van de Royal Prince” van Willem van de Velde (II). Bestel het schilderij online in onze webshop en kies uit hoogwaardige materialen zoals canvas, acrylglas of aluminium dibond. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en zorgt voor een prachtige weergave van dit indrukwekkende kunstwerk.

Laat u betoveren door de schoonheid en het drama van dit meesterwerk en geef uw interieur een vleugje historische grandeur. Of u nu een fervent kunstliefhebber bent of op zoek bent naar een uniek cadeau, “De verovering van de Royal Prince” zal ongetwijfeld een prachtige aanvulling zijn op elke ruimte en een blijvende indruk achterlaten op iedereen die het ziet.

Een reproductie van “De verovering van de Royal Prince” is niet alleen een eerbetoon aan de getalenteerde Willem van de Velde (II) en zijn indrukwekkende carrière, maar het is ook een symbool van nationale trots en een herinnering aan een belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis. Mis deze kans niet om dit buitengewone kunstwerk in uw huis of kantoor te verwelkomen.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van:

Wacht niet langer en bestel vandaag nog uw reproductie van “De verovering van de Royal Prince” op onze webshop. U zult versteld staan van de kwaliteit en het vakmanschap van deze reproductie, en het zal ongetwijfeld een prachtig gespreksonderwerp zijn in uw huis of op kantoor.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?