Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

De Slag om Texel 11-21 Augustus 1673, Willem Van de Velde, ca 1700

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Over dit schilderij

“De Slag om Texel 11-21 Augustus 1673” is een indrukwekkend werk van Willem van de Velde (II), een van de meest gerespecteerde en getalenteerde marineschilders uit de 17e eeuw. Dit schilderij vertegenwoordigt een cruciaal moment uit de Nederlandse geschiedenis, waarin de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden in een strijd verwikkeld was met de Engelse en Franse vloten tijdens de Derde Engels-Nederlandse Oorlog. Het kunstwerk weerspiegelt de technische vaardigheid en het oog voor detail van Willem van de Velde en is een prachtig voorbeeld van zijn kenmerkende stijl.

Het schilderij toont de moed en vastberadenheid van de Nederlandse vloot, die ondanks de overmacht van de vijand wist stand te houden. “De Slag om Texel” is niet alleen een eerbetoon aan de kunstenaar, maar ook een symbool van nationale trots en een blijvende herinnering aan een belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Het schilderij is rijk aan details en laat een levendig tafereel zien van schepen die met elkaar in gevecht zijn op een woelige zee. In het midden van het schilderij bevindt zich de Nederlandse vloot onder leiding van Admiraal Michiel de Ruyter, die dapper de strijd aangaat met de Engelse en Franse vloten. De lucht is gevuld met rook en kanonskogels, en de zee is bezaaid met schepen die in gevecht zijn, wat de intensiteit en chaos van de zeeslag weergeeft.

Haal dit werk nu zelf in huis

U kunt nu een reproductie van “De Slag om Texel 11-21 Augustus 1673” kopen op onze webshop en kiezen uit verschillende materialen, zoals canvas, acrylglas en aluminium dibond. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, en zal een prachtige aanvulling zijn op elke ruimte waar het wordt opgehangen.

Een reproductie van “De Slag om Texel” is niet alleen een eerbetoon aan de getalenteerde Willem van de Velde (II) en zijn indrukwekkende carrière, maar het is ook een symbool van nationale trots en een herinnering aan een belangrijk moment in de Nederlandse geschiedenis. Mis deze kans niet om dit buitengewone kunstwerk in uw huis of kantoor te verwelkomen.

 

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van:

Wacht niet langer en koop vandaag nog uw eigen reproductie van “De Slag om Texel 11-21 Augustus 1673” op onze webshop. Kies uit hoogwaardige materialen zoals canvas, acrylglas en aluminium dibond en laat u betoveren door de schoonheid en het vakmanschap van Willem van de Velde (II). Dit meesterwerk zal ongetwijfeld een prachtige aanvulling zijn op uw kunstcollectie en een gespreksonderwerp voor uw bezoekers. Haal een stukje Nederlandse geschiedenis en maritieme kunst in huis met “De Slag om Texel 11-21 Augustus 1673”.

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?