Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

Brieflezende vrouw, Johannes Vermeer, ca. 1663

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

 • Titel: Brieflezende vrouw
 • Schilder: Johannes Vermeer
 • Datum: ca. 1663

Over dit schilderij

Brieflezende vrouw is een prachtig schilderij van de Nederlandse meester Johannes Vermeer, gemaakt rond 1663. Dit intieme en serene tafereel toont een jonge vrouw die aandachtig een brief leest bij het raam. Vermeer staat bekend om zijn buitengewone beheersing van licht en kleur, en dit werk is daar een uitstekend voorbeeld van.

Dit schilderij is gecreëerd tijdens de Gouden Eeuw, een periode van welvaart en culturele bloei in Nederland. Het alledaagse onderwerp, de ingetogen sfeer en het subtiele kleurgebruik zijn kenmerkend voor de Hollandse genrekunst uit die tijd. Brieflezende vrouw is een tijdloos meesterwerk dat de complexiteit en schoonheid van het dagelijks leven op een unieke manier vastlegt.

Wat valt er te zien op dit schilderij

Op het schilderij zien we een jonge vrouw, gekleed in een blauwe jurk en witte hoofddoek, die aandachtig een brief leest bij het raam. Het daglicht dat door het raam valt, benadrukt de fijne stoffen van haar kleding en het tafelkleed. Op de achtergrond zien we een spiegel, een deel van een schilderij en een groene gordijn, wat bijdraagt aan de sfeer van intimiteit. Het schilderij heeft een afmeting van 46,5 x 39 cm.

Haal dit werk nu zelf in huis

Breng de schoonheid en de rust van Brieflezende vrouw in uw eigen huis met een hoogwaardige reproductie. Onze reproducties zijn vervaardigd met de beste materialen en druktechnieken, zoals canvas, acrylglas en aluminium dibond. Een tevreden klant zei: “De kleuren en details van mijn reproductie zijn verbluffend! Het is net alsof Vermeer zelf het schilderij in mijn woonkamer heeft gemaakt.”

Het kopen van een reproductie van Johannes Vermeer in onze webshop is eenvoudig en veilig. Wij bieden verschillende verzendopties en een soepel retourbeleid, zodat u met vertrouwen kunt winkelen.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van
Category:
Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?