Mijnnieuweschilderij.nl

5.0

Onze reviewscore op Google

George Hendrik Breitner, Gezicht op de Dam in Amsterdam, 1896-1898

 • Stel hieronder in drie simpele stappen je nieuwe schilderij samen, of klik vrijblijvend door onze materialen, formaten en opties.

  Stap 1: het gewenste materiaal selecteren

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat 

  Stap 2: selecteer hier het gewenste formaat

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

  Stap 3: Selecteer hier het gewenste ophangsysteem

Gezicht op de Dam in Amsterdam is een prachtig schilderij van de Nederlandse schilder George Hendrik Breitner, gemaakt tussen 1896 en 1898. Het werk toont een levendig tafereel van het beroemde plein in het hart van de hoofdstad, met karakteristieke gebouwen zoals het Koninklijk Paleis op de achtergrond. Breitner staat bekend om zijn realistische en impressionistische stijl, die in dit schilderij duidelijk tot uiting komt door zijn gebruik van snelle penseelstreken en aandacht voor licht en schaduw.

Het kleurenpalet van Gezicht op de Dam in Amsterdam is zacht en natuurlijk, met subtiele overgangen tussen de verschillende tinten. Dit geeft het schilderij een ingetogen, maar toch levendige uitstraling. De figuren op het plein zijn dynamisch weergegeven en lijken bijna in beweging, alsof ze elk moment uit het doek kunnen stappen. Dit maakt het werk niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook een intrigerend stukje geschiedenis, waarbij de kijker een kijkje krijgt in het dagelijks leven van het eind van de 19e eeuw.

Nu heeft u de kans om dit indrukwekkende kunstwerk in huis te halen als hoogwaardige reproductie op canvas, acrylglas of aluminium dibond. De reproducties zijn vervaardigd met de nieuwste printtechnieken, waardoor de kleuren en details van het originele schilderij perfect worden weergegeven. Hierdoor kunt u elke dag genieten van het bruisende stadsleven van Amsterdam, zoals Breitner het zag en vastlegde.

Gezicht op de Dam in Amsterdam is meer dan alleen een schilderij; het is een uitnodiging om de wereld van Breitner binnen te stappen en jezelf te verliezen in de levendige atmosfeer van het oude Amsterdam. Dit kunstwerk zal ongetwijfeld indruk maken op uw bezoekers en een gespreksonderwerp zijn, terwijl het tegelijkertijd een gevoel van nostalgie en waardering voor de geschiedenis oproept.

Mis deze unieke kans niet om een stukje Nederlandse geschiedenis aan uw collectie toe te voegen en bestel vandaag nog uw reproductie van Gezicht op de Dam in Amsterdam. Laat u meevoeren door de tijd en wandel over de Dam, samen met de figuren die Breitner zo meesterlijk heeft vastgelegd. Ervaar de pracht en de sfeer van het verleden, terwijl u geniet van de kwaliteit en duurzaamheid van uw nieuwe aanwinst.

Het originele schilderij is momenteel in het bezit van het Rijksmuseum, https://www.rijksmuseum.nl

Updating…
 • No products in the cart.
1
Wij zijn ook via Whatsapp bereikbaar
Hallo! Waar kunnen we je mee helpen?